Ranchero reggeli (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Nyársforgató Jakab
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Előételek, Tészták, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Töltött, Sült, Sós, Csípős, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

Ranchero reggeli
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db tortilla 0 ? ? ? ? ?
4 szelet trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Ranchero szósz
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
2 kávéskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 evőkanál oregánó 0 0 0 0 0 0
20 dkg chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Ranchero reggeli
A serpenyőben pár csepp olajat hevítünk és beleteszünk egy tortillát, ráterítünk egy szelet sajtot, majd befedjük egy másik szelet tortillával. Mindkét oldalát barnára sütjük és meleg tányérra tesszük. Két tojásonként tükörtojást sütünk és rátesszük a tortillák tetejére. A mártással leöntve tálaljuk.

Ranchero szósz
A felforrósított olajban barnára sütjük a paradicsompürét, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és megsózzuk. Jól átpároljuk, hozzáadjuk a kimagozott és kockára vágott zöld chilit, ezzel is pároljuk pár percet, majd belekeverjük a fűszereket és beleöntjük a paradicsomkonzervet és egy deci vizet. 20-25 perc alatt, időnként megkeverve sűrűre főzzük. Végül botmixerrel pépesítjük és belekeverjük a finomra metélt korianderzöldet.