Ranchero reggeli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Nyársforgató Jakab A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Előételek, Tészták, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Töltött, Sült, Sós, Csípős, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Ranchero reggeli
Ranchero szósz
Ranchero reggeli A serpenyőben pár csepp olajat hevítünk és beleteszünk egy tortillát, ráterítünk egy szelet sajtot, majd befedjük egy másik szelet tortillával. Mindkét oldalát barnára sütjük és meleg tányérra tesszük. Két tojásonként tükörtojást sütünk és rátesszük a tortillák tetejére. A mártással leöntve tálaljuk. Ranchero szósz A felforrósított olajban barnára sütjük a paradicsompürét, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és megsózzuk. Jól átpároljuk, hozzáadjuk a kimagozott és kockára vágott zöld chilit, ezzel is pároljuk pár percet, majd belekeverjük a fűszereket és beleöntjük a paradicsomkonzervet és egy deci vizet. 20-25 perc alatt, időnként megkeverve sűrűre főzzük. Végül botmixerrel pépesítjük és belekeverjük a finomra metélt korianderzöldet. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||