Pikáns csirkeleves tárkonnyal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Macskajajra, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A combokat lebőrözzük, kicsontozzuk, a húst egycentis kockákra vágjuk. A csontokból és a bőrből liternyi vízzel alaplét főzünk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az olajon megfonnyasztjuk. A húst és a felkockázott zöldségeket rádobjuk, kevergetve, a hús fehéredéséig sütjük. A babérlevelet hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Felöntjük az alaplével. 15 percnyi főzés után hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, újabb 5 perc múlva a zöldborsót.A tejszínt a liszttel,a mustárral és a fél citrom levével összekeverjük, ezzel behabarjuk a levest. Ha felforrt az apróra vágott tárkonnyal fűszerezzük. Már ne főzzük sokáig, mert a tárkony íze hő hatására gyengül. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||