Bukta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gizi néni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Uzsonna, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Kemence, Édes, Gabonafélék, Tojás, Tejtermékek, Teaparti, Kártyaparti Hozzávalók 4 személyre:
A cukorral ízesített langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, ha felfutott, hozzáadjuk a tojássárgájával elkevert, langyos vajat, a lisztet és a sót. Jól kidolgozzuk, majd egy óra alatt, meleg helyen megkelesztjük. Lisztezett deszkán ujjnyira húzogatjuk, majd tenyérnyi téglalapokra vágjuk. A tészta szélére lekvárt teszünk, jó, kemény lekvárt válasszunk és feltekerjük. Zsírozott tepsibe tesszük a buktákat, nem túl szorosan, mert még nőni fog. Langyos zsírral megkenjük a tészta oldalát és tetejét, majd még fél órát kelesztjük. Előmelegített 175 fokos sütőben pirosra sütjük. Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||