Tejespite (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Édes, Meleg, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Egy tűzálló tálat a zsírral kikenünk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit jól elkeverjük, majd a tálba öntjük. A forró sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A felmelegített, szükség esetén kevés vízzel hígított, lekvárral bevonjuk, a befőttel díszítjük és a barackpálinkával leöntve, majd meggyújtva tálaljuk. Ha a lángok kialudtak, kockára vágva vagy tortaszerűen szeletelve tálaljuk. A palacsintához hasonló, de kevésbé munkaigényes tészta. Kemencében is készíthető. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||