Palóc gulyás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Macskajajra, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Hétköznapi vacsora, Bogrács Hozzávalók 4 személyre:
A finomra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát egy leveses fazékban, a zsiradékon üvegesre pirítjuk, beletesszük a pirospaprikát, a nagyobb kockákra vágott húst – lehetőleg inas, faggyús részektől mentes sovány húst -, és nagyon kevés víz hozzáadásával, fedő alatt egy órát pároljuk. Ezután hozzáadjuk a rövidre vágott zöldbabot, a felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a kockára vágott burgonyát, köménymaggal, majoránnával, őrölt borssal, sóval fűszerezzük, hideg vízzel leves sűrűségűre felöntjük és készre főzzük. Ha konzerv zöldbabot használunk, azt természetesen csak a végén adjuk hozzá. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, és még egyszer kiforraljuk. Ha még ennél is testesebb levest akarunk, egy tojásból és lisztből csipetkét készítünk, és belefőzzük.Forrón adjuk az asztalra, friss puha kenyérrel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||