Tejszínes édesburgonyakrémleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Böjt, Főtt, Édes, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
Az édesburgonya nagyját darabokra vágjuk, a többit uborkagyalun lereszeljük. Az olívaolajon a felkockázott hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a felkarikázott chilit és a darabolt burgonyát. Jól átforgatjuk, ízesítjük sóval, borssal és a zúzott fokhagymával. Felöntjük liternyi vízzel és puhára főzzük. Közben a gyalult édesburgonyát, olajban chipsszé sütjük. Lecsepegtetve félre tesszük. Ha a leves megfőtt, hozzáöntjük a tejszínt és botmixerrel pürésítjük. Tányérokba adagoljuk és az édesburgonya chipsszel díszítjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||