Egyszerű csokoládétorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Kriszti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Hétvégi ebéd, Buli, Szilveszter, Farsang, Töltött, Csőben sült, Főtt, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tojás Hozzávalók 4 személyre: Piskóta alaprecept
Főzött csokoládékrém
Piskóta alaprecept A tojásokat szétválasztjuk és tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével és a csipet sóval. A habot felváltva, az átszitált liszttel óvatosan belekeverjük a tojásos masszába, vigyázzunk, hogy a hab ne törjön össze. Sütőpapírral az alján kibélelt vagy vajazott, lisztezett (ha az oldalát is kikenjük nem jön fel szépen a tészta) kapcsos tortaformába öntjük és kb. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd a hőfokot 175 fokra levéve még 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e? A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik! A megsült piskótát 10 percig hagyjuk a nyitott sütőben hűlni, majd rácsra borítva lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd megfordítva hagyjuk kihűlni. Csak teljes kihűlés után vágjuk fel. Ha tekercsnek vagy szeletnek készítjük másfél centi vastagon simítsuk a tepsibe. A sütési idő kb. 20 percre rövidül. Ha tekercsnek szánjuk a tészta aljáról a sütőpapírt lehúzva és megfordítva visszaterítve, még melegen feltekerjük, ha szeletnek, konyharuhán hagyjuk kihűlni. Főzött csokoládékrém A tojásokat kikeverjük a cukorral és a kávéval, majd belekeverjük az előre megpuhított csokoládét. Gőz fölött addig keverjük, amíg besűrűsödik. Ha langyosra hűlt habosra keverjük a vajjal. A 3-4 szeletbe vágott torta lapjait megkenjük a krémmel és egymásra helyezzük, a külsejét is bevonjuk a krémmel. Behűtjük és szeletelés előtt meghintjük kakaóporral és tejszínhabrózsákkal díszítjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||