Kerti rakottas (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Kicsibors A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Böjt, Csőben sült, Rakott, Sós, Meleg, Zöldség, Tojás, Tejtermékek, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
Az ízlés szerint feldarabolt zöldségeket sós vízben roppanósra főzzük. lecsepegtetve félre tesszük, közben a reszelt sajt és a finomra metélt petrezselyem felét elkeverjük a tejjel, tejföllel és a négy tojással, sózzuk borsozzuk. Vajjal kikent tűzálló tálba halmozzuk a zöldségeket és leöntjük a tojásos masszával. A tetejére szórjuk a maradék sajtot. 170 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. Kockára vágva tálaljuk, megszórva a petrezselyemmel. Önmagában könnyű vacsora lehet, de szárazabb húsok mellé is illik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||