Tejszínes mángold (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Főzelékek, Köretek, Főétel mellé, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök, Reform konyha, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A narancs héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A mangoldot leszárazzuk, a szárakat más alakalomra tesszük félre és a leveleket vékony csíkokra vagdaljuk. A narancs héját beledobjuk a zöldségalaplébe és néhány percig forraljuk, majd kiszedjük és kidobjuk. A mangoldcsíkokat a lében, közben hozzáöntve a narancslét, sózva, borsozva és a zúzott fokhagymával ízesítve, puhára főzzük. Ha megpuhult a tejszínben elkevert liszttel behabarjuk és tálaláskor a szárazon megpirított mandulával megszórva tálaljuk. Rántott csirke, roston sült bárány avagy bundás kenyér izgalmas körete lehet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||