Csirkemell óbester módján (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Bálint nap, Karácsony, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
Az olaj felében megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát és hozzákeverjük az apróra vágott sonkát és gombát. Ha a gomba zsírjára sült és az egész egy kis színt kapott, megszórjuk egy evőkanál liszttel és összepirítjuk. Felöntjük a borral és megfűszerezve összeforraljuk. Ha sűrű a szaftja vegyük le a tűzről. A csirkemelleket kifilézzük és lapjában félbe vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és lisztben megforgatva, a maradék olajon aranybarnára sütjük. A mártással leöntve tálaljuk. Burgonya kokettet vagy hercegnőburgonyát adhatunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||