Lassan sült marhapecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Lassan sütött, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A húst megszurkáljuk és a nyílásokba dugjuk a szeletekre vágott fokhagymát. A húst szép formásra igazítjuk és konyhai zsineggel körbekötözzük, a majoránnával és borssal bedörzsöljük. A felforrósított zsiradékban körben barnára sütjük. Megsózzuk és sütőtálba tesszük, mellészórjuk a csíkokra vágott zöldségeket, aláöntjük a zsiradékkal elkevert bort és paradicsompürét, majd 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, a hőt 90 fokra csökkentjük és a húst 3 órát pároljuk. Ha kész felszeleteljük és a szaftját áttörve ráöntjük. Knédlivel vagy tört hagymás burgonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||