Juhtúrós, spenótos csusza (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Pityu
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg csusza tészta 392 15 3.4 72.9 3.2 0
20 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
50 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tésztát előírás szerint megfőzzük és lecsepegtetjük. A spenótot kiskanálnyi vajon megpároljuk, a zúzott fokhagymával és borssal ízesítjük. A juhtúrót és a tejfölt összekeverjük. Kivajazott tepsibe terítjük a tészta felét, ráöntjük a juhtúrós massza felét és beborítjuk a spenót felével, majd a rétegezést megismételjük. A megmaradt vajat a tetejére kockázzuk és 175 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Kockára vágva tálaljuk.