Nizzai saláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Karácsony, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Tojás, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát, a zöldbabot és a tojást megfőzzük. A tonhalból, saját levében készült konzervet vagy kevés olajban sültet, használjunk. A finomra aprított zöldfűszerekből, a zúzott fokhagymából, az olajból, az ecetből és a mustárból, ízlés szerint sózva, borsozva, öntetet készítünk. A felkarikázott burgonyát, a feldarabolt zöldbabot, a hámozott, kimagozott, felkockázott paradicsomot, a gerezdekre vágott főtt tojást és a darabolt tonhalat, a finomra vagdalt olívával, kaprival és az öntettel, óvatosan összeforgatjuk, majd jól behűtve tálaljuk. Adhatunk mellé pirítós kenyeret is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||