Kapros tonhalsaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Böjt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Zöldség, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
Öntsük lábosba a fehérbort, dobjuk bele a babért és az egészborsot, majd fektessük bele a szeletekre vágott tonhalat és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Csendes tűzön főzzük puhára és a levében hagyjuk kihűlni. Közben a lilahagymát, az almát és az olajbogyó nagy részét vágjuk apróra. Az almát dobjuk citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg. Az egyik citrom kicsavart levéből, az olívaolajból, a finomra vágott kaporból, ízlés szerint sózva, borsozva keverjünk öntetet. A lecsepegtetett tonhalat tépjük kis darabokra és keverjük össze az összes hozzávalóval, majd forgassuk össze az öntettel. A maradék olívával, citromszeletekkel és kaporszálakkal díszítve tálaljuk. Friss pitát vagy bagettet kínáljunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||