Rumos meggyes diógolyó (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Advent, Szilveszter, Farsang, Hétvégi ebéd, Töltött, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Tésztafélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
10 dkg háztartási keksz 414 9.8 6.8 78 3.3 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 üveg rumos meggy ? ? ? ? ? ?
1 csomag csokoládés tortadara ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kekszet és a diót megdaráljuk, majd a cukorral, a vajjal és annyi befőttlével, hogy kemény, de formálható masszát kapjunk jól összegyúrjuk. Fél óra pihentetés után diónyi gömböket formálunk, majd a közepükbe egy szem meggyet dugunk. Jól meggömbölygetjük és a tortadarába hempergetjük. Papirkpszlikba téve, jól lehűtve tálaljuk.