Túrós-diós pogácsa (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dorka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A dióból 15 dekát megdarálunk, majd elkeverjük a liszttel, a sóval, a sütőporral és a borssal. Egy evőkanál margarinnal szétzúzzuk a fokhagymát, majd a többi margarinnal, a lisztes keverékkel és a túróval összegyúrjuk. Fóliába tekerve, néhány órára, de lehet egy éjszakára is, hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét felvert tojással lekenjük és a tetejükre egy fél diót teszünk. 160 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük. Remek sörkorcsolya. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||