Thai üvegtészta-saláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Karácsony, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Csípős, Halak, Tésztafélék, Zöldség, FRSZ receptverseny, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A halat vágjuk kockára és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Hagyjuk állni húsz percet. Az üvegtésztát öntsük le bő langyos vízzel. Az uborkát és a répát vékony csíkokra, a kétféle paprikát kis kockára vágjuk. A felhevített olajban, egy perc alatt, megpirítjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzákeverjük a halat. Hirtelen átsütjük, nem baj, ha a közepe nem sül át és hozzáöntjük a szója- és a halszószt, valamint a lime-ok kifacsart levét. Kapcsoljuk ki a lángot, keverjük a halhoz a zöldségeket és a kissé rövidebb darabokra vágott, lecsöpögtetett tésztát. Tíz perc pihentetés után tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||