Thai üvegtészta-saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Karácsony, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Csípős, Halak, Tésztafélék, Zöldség, FRSZ receptverseny, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg tonhal 227 21.5 15.5 0 0 70
1 evőkanál kínai ötfűszekeverék 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál gyömbérpor 0 ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg üvegtészta 0 ? ? ? ? ?
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 evőkanál halszósz 0 ? ? ? ? ?
2 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halat vágjuk kockára és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Hagyjuk állni húsz percet. Az üvegtésztát öntsük le bő langyos vízzel. Az uborkát és a répát vékony csíkokra, a kétféle paprikát kis kockára vágjuk. A felhevített olajban, egy perc alatt, megpirítjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzákeverjük a halat. Hirtelen átsütjük, nem baj, ha a közepe nem sül át és hozzáöntjük a szója- és a halszószt, valamint a lime-ok kifacsart levét. Kapcsoljuk ki a lángot, keverjük a halhoz a zöldségeket és a kissé rövidebb darabokra vágott, lecsöpögtetett tésztát.
Tíz perc pihentetés után tálaljuk.