Kagylós, rákos spagetti (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegvérűek 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Böjt, Párolt, Főtt, Sós, Csípős, Meleg, Tésztafélék, Hidegvérűek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 üveg kagylókonzerv ? ? ? ? ? ?
20 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajban megpároljuk a finomra metélt vörös és fokhagymát. Beledobjuk az ízlésünk szerint magmentesített és kis darabokra vagdalt chilit és nagy lángon átsütjük, amíg a rák rózsaszínűvé válik. Felöntjük a borral és a tejszínnel, belekeverjük a lecsepegtetett natúr kagylót és enyhe sűrűsödésig forraljuk. A tésztát tálalás előtt, előírás szerint roppanósra főzzük, majd lecsepegtetve, a raguba keverjük a csíkokra vágott bazsalikommal együtt.
Azonnal tálaljuk.