Csirke fajita (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Isti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Párolt, Wok, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint tortilla 0 ? ? ? ? ?
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
1 kávéskanál cayenni bors 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál zsálya 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajban a lebőrözött, kicsontozott és vékony csíkokra vágott csirkemellet az egyik fej finomra vágott hagymával kevergetve süssük 10 percig. Ekkor hozzáadjuk a fűszereket, a kis darabokra vágott paprikát, hagymát, a zúzott fokhagymát és felöntve az alaplével kis lángon, addig főzzük, amíg minden megpuhul.
Tortillába tekerve, salátával adjuk asztalra.