Borjúcsorba (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Zöldség, Húsfélék, Meleg, Savanyú, Sós, Bogrács, Főtt, Hétvégi ebéd, Macskajajra, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Főétel előtt, Levesek Hozzávalók 4 személyre:
Vágjuk falatokra a borjúhúst és tegyük egy nagy fazékba. Adjunk hozzá vizet, sót és borsot ízlés szerint. Fedő alatt főzzük kis lángon, kb. egy fél óra hosszat. Adhatunk még hozzá némi vizet, ha a leves túl sűrű lett. Egy serpenyőben vajat hevítünk, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, sárgarépát, paszternákot, burgonyát és zellert. Pároljuk meg, amíg félig puha lesz. Tegyük a húsos lébe és főzzük tovább még egy óráig. A citromok levével, sóval és borssal ízesítsük. Tálalás előtt hintsük meg a finomra vágott kaporral és a tányérban díszítsük tejföllel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||