Citromos csirkeszárny (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A csirkeszárnyakat 3 darabra vágjuk, a legvégét máshoz eltesszük. Az olajat felforrósítjuk és a sózott, borsozott szárnydarabokat mindkét oldalukon lepirítjuk, majd tűzálló tálba tesszük. Ráreszeljük a citrom héját, ráöntjük a kicsavart levét, hozzákeverjük a vajat, majd a tálat lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Fél óra sütés után a fedőt levesszük és negyed óra alatt pirosra sütjük. Tálalás előtt belekeverjük a finomra vagdalt korianderzöldet. Ha nincs korianderzöldünk, akkor petrezselymet használjunk, de adjunk hozzá egy kiskanál őrölt koriandermagot. Friss salátát kínáljunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||