Szerb gyuvecs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Sós, Csőben sült, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A zöldségeket karikára, a húst szeletekre vágjuk. Egy fedeles tűzálló tálat olajjal kikenünk, beleterítjük a hagymát, erre rakjuk a paradicsom, a megmosott rizs és a paprika felét. A rétegeket sózzuk, borsozzuk. Befedjük a kivert hússzeletekkel, majd a maradék paprika, rizs és végül a paradicsom következik. A tetejére simítjuk a tejfölt és a lefedett edényt 180 fokos sütőbe tesszük. Egy óra múlva a fedőt levesszük és a tetejét pirosra sütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||