Szerb gyuvecs (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Sós, Csőben sült, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
60 dkg paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
60 dkg tarja 0 0 0 0 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket karikára, a húst szeletekre vágjuk. Egy fedeles tűzálló tálat olajjal kikenünk, beleterítjük a hagymát, erre rakjuk a paradicsom, a megmosott rizs és a paprika felét. A rétegeket sózzuk, borsozzuk. Befedjük a kivert hússzeletekkel, majd a maradék paprika, rizs és végül a paradicsom következik. A tetejére simítjuk a tejfölt és a lefedett edényt 180 fokos sütőbe tesszük. Egy óra múlva a fedőt levesszük és a tetejét pirosra sütjük.