Mustáros marha diszkoszban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Dagi srác
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Sült, Diszkosz, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
20 dkg füstölt sonka 203 15 15 0.3 0 95
60 dkg fehérpecsenye 231 19 17 0.6 0 83
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fehérpecsenyét gyengéden kiverjük, majd vastagon megkenjük mustárral. A szalonnával kibéleljük a diszkoszt és ráterítjük a burgonya felét, sózzuk, borsozzuk, befedjük a hússal és ráhalmozzuk a félfőre vágott hagymát, ráhintjük a köményt és ezt is sózzuk, borsozzuk. Beledobjuk a babérleveleket, rárakjuk a vékonyra szelt sonkát és ismét burgonya következik, ezt is sózzuk, borsozzuk, végül aláöntjük a bort. Az edényt lefedve, 90 percre parázsba ágyazzuk.
Kenyeret és savanyúságot adjunk hozzá.