Gombás sertés diszkoszban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Szabadban, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
15 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
90 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
30 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
2 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
20 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókat felszeleteljük és a szalonnával kibélelt diszkoszba rétegezzük. A rétegeket meghintjük a zúzott fokhagyma és vágott petrezselyem keverékével és sózzuk, borsozzuk. A felénél meghintjük a sajt egyharmadával. A minden hozzávaló elfogyott megszórjuk a sajt másik harmadával, leöntjük a tejföllel és ismét sajtot szórunk rá. A diszkoszt lezárjuk, majd bő órára parázsba tesszük.
Kenyérrel és salátával vagy idénysavanyúsággal tálaljuk.