Csípős marhacsíkok üvegtésztával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék, Wok Hozzávalók 4 személyre:
A marhahúst vékony szeletekre, majd ceruzányi csíkokra vágjuk. Elkeverjük a vermuttal, a szójaszósszal és a felkarikázott fokhagymával. Félórára hidegre tesszük. Közben a hagymát, a csípős, hegyes zöldpaprikát rombusz alakú darabokra vágjuk. Az ujjnyi gyömbért lereszeljük. Az üvegtésztát bő, forró vízzel leöntjük és negyed órát hagyjuk pihenni. A húst és a tésztát lecsöpögtetjük, a hús levét félre tesszük. A felforrósított wokban két evőkanál olajon, a húst, dobva-rázva barnára sütjük, félre tesszük. A wokot kitörölve, a maradék olajon, a hagyma, paprika, gyömbér darabokat roppanósra sütjük. Visszatesszük a húst, hozzákeverjük a tésztát, ráöntjük a hús páclevét, melyet fél deci vízzel és a keményítővel elkevertünk és összeforraljuk. ha szükséges sóval, borssal ízesítjük és tálaljuk. Ha idegennek érezzük, üvegtészta helyett párolt rizzsel is tálalhatjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||