Sárgaborsó-főzelék (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Az előző napon beáztatott borsót leszűröm, leöblítem. 1 litenyi füstölt lében kezdem elfőzni. Beledobom a megtisztított vöröshagymát, a babérlevelet, a fokhagymagerezdet. Világos rántást készítek, a borsó levének egy részével felöntöm, simára keverem és ezzel sűrítem a már megpuhult borsót. Összeforralom forralom, sóval és törött borssal ízesítem. Ha kész, a vöröshagymát kidobom belőle. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||