Sonkavagdalt aszalt gyümölcsökkel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel, Sörözés, borozás, Húsvét, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Hideg, Meleg, Sós, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A zsírban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd leszűrjük és a zsírt tepsibe öntjük. A tejben megáztatott, jól kicsavart zsemlét, a kimagozott chilit, a sonkát húsdarálón ledaráljuk, ízlés szerint borsozva, esetleg sózva a tojással és a párolt hagymával jól összegyúrjuk. A szilvát és a barackot a sütés előtt, legalább egy órával, áztassuk be a bor és konyak keverékébe. A baconszeleteket terítsük fóliára és terítsük el rajta a húsmasszát ujjnyi vastagon, a kétharmadát rakjuk meg a lecsepegtetett aszalt gyümölcsökkel és a fólia segítségével,óvatosan tekerjük fel. A zsírt kenjük el a tepsiben és tegyük bele a tekercset, a fólia nélkül. A tetejére tesszük a rozmaringot és 175 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ha nagyon égne a zsiradék alatta, kevés forró vizet öntsünk alá. 10 percig pihentessük, majd vegyük ki a tepsiből. Ha melegen tálaljuk, a paradicsompürét pirítsuk meg a tepsiben és öntsük fel a gyümölcsökről leszűrt levet, jó forraljuk át és szószként tálaljuk a vagdalthoz. Burgonyapürét adhatunk mellé. Hidegen vékonyan szeletelve, salátával adjuk asztalra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||