Sajtos spenóttekercs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Isti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Böjt, Húsvét, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Tojás, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A spenótot megmossuk és kiskanálnyi vajon megpároljuk, lecsepegtetjük és finomra vagdaljuk. 10 deka kézmeleg vajjal habosra keverjük 4 tojás sárgáját, ízesítjük zúzott fokhagymával, szerecsendióval és sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a spenótot, a liszttel simára kevert tejfölt. Végül beleforgatjuk a 4 tojás keményre vert habját. Szilikonos sütőlapon centi vastagon elkenjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb negyed óra alatt megsütjük. Közben a maradék tojásokat, a tejszínnel, felverjük és sóval ízesítve, teáskanálnyi vajon lágy rántottává sütjük. A megsült spenótos lapra kenjük, a reszelt parmezán felével megszórjuk és feltekerjük. A maradék vajat megolvasztjuk és megkenjük a tekercset, rászórjuk a sajtot és, csak addig tesszük vissza sütőbe, amíg a sajt megolvad. Ferdén felszeletelve tálaljuk. Külön fokhagymás tejfölt adhatunk hozzá. Igazi böjtös előétel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||