Spenótkrokett (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hústalan feltétek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Húsvét, Böjt, Buli, Bundázott , Párolt, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
8 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
50 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A spenótot megpároljuk, lecsöpögtetjük és áttörjük. A felforrósított vajba megpezsgetjük a lisztet és felöntjük a tejjel, simára keverjük és addig főzzük amíg az edény falától elválik. Belekeverjük a spenótot fűszerezzük és pár percig még főzzük. Langyosra hűtjük és egyenként belekeverjük a tojásokat. Ujjnyi rudakká formázzuk és ha teljesen kihűlt lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába bundázva, középforró olajban aranybarnára sütjük.
Lecsepegtetve, fokhagymás majonézzel és burgonyapürével tálaljuk.