Őszibarack burokban sütve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Zsóka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Desszert, Buli, Bálint nap, Csőben sült, Édes, Meleg, Gyümölcsök, Tejtermékek, Tojás, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint fahéj 0 0 0 0 0 0
1 doboz őszibarackbefőtt 88 0.5 0.1 21.2 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hámozott, felezett őszibarackbefőttet lecsepegtetjük, majd fahéjjal meghintjük. Vastagon kivajazott tűzálló tálba tesszük, szorosan egymás mellé. A tojásokat 10 deka cukorral, a tejszínnel és a rummal elkeverjük, majd a barackokra öntjük. 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb húsz perc alatt megsütjük, ekkor a maradék cukorral megszórjuk és grill fokozaton a cukrot rábarnítjuk.
mentalevéllel díszítve tálaljuk.