Bálint napi csokiszív (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Kriszti
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Bálint nap, Buli, Csőben sült, Édes, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál kókuszreszelék 609 5.6 62 6.4 23.5 0
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál baracklekvár ? ? ? ? ? ?
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
15 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
20 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
10 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
10 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
3 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojások sárgáját habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a langyos vajat, ezzel is jól kikeverjük, majd hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót és a reszelt étcsokoládét. Végül a sóval keményre vert tojáshabbal lazítjuk. Kivajazott, kilisztezett szív alakú formába öntjük és a tetejét elegyengetve, 175 fokos sütőben, úgy fél óra alatt, megsütjük. Végezzünk tűpróbát. A tésztát, rácsra borítva, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kenjük be a külsejét, a meglangyosított lekvárral, majd vonjuk be az előírás szerint felolvasztott bevonóval. Mielőtt visszatesszük a hűtőbe, szórjunk rá kókuszreszeléket.
Vaníliafagylalt kíséretében tálaljuk.