Zöldséges bárányragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Szabadban, Csőben sült, Kemence, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A zöldségeket feldaraboljuk, a húst nem túl nagy kockára vágjuk. A pirospaprikát a liszttel összekeverjük és a húst beleforgatjuk. A felforrósított olajon pirosra sütjük, majd kivéve, félre tesszük. A sütőzsiradékba öntjük a bort és felfőzzük, nem forraljuk, csak feloldjuk a lesült lisztet. Összekeverjük a húst, a zöldségeket, beáztatott római tálba szórjuk, meghintjük a fűszerekkel és ráöntjük a boros zsiradékot. Sütőbe toljuk és egy órát 175 fokon pároljuk, ekkor a fedőt levesszük és még fél órát hagyjuk a sütőben. Friss, puha kenyérrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||