Zöldséges bárányragu (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Szabadban, Csőben sült, Kemence, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg báránylapocka 194 19.7 12.7 0.3 0 70
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
4 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
3 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket feldaraboljuk, a húst nem túl nagy kockára vágjuk. A pirospaprikát a liszttel összekeverjük és a húst beleforgatjuk. A felforrósított olajon pirosra sütjük, majd kivéve, félre tesszük. A sütőzsiradékba öntjük a bort és felfőzzük, nem forraljuk, csak feloldjuk a lesült lisztet. Összekeverjük a húst, a zöldségeket, beáztatott római tálba szórjuk, meghintjük a fűszerekkel és ráöntjük a boros zsiradékot. Sütőbe toljuk és egy órát 175 fokon pároljuk, ekkor a fedőt levesszük és még fél órát hagyjuk a sütőben.
Friss, puha kenyérrel tálaljuk.