Csirkecomb gyömbérmártásban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Isti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Sós, Édes, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 kiskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db csirkecomb 133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokon néhány hosszanti vágást ejtünk. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával és a gyömbér felével bedörzsöljük. A felforrósított olajban elősütjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben, kb 40 perc alatt készre sütjük. Kivesszük és melegen tartjuk. A serpenyőben maradt zsiradékba dobjuk a finomra vágott hagymát és megpároljuk. Kevés forró vizet adunk hozzá, hogy a serpenyő aljára sült ízanyagok feloldódjanak. Kevergetve hozzáadjuk a mustárt, a mézet, a maradék gyömbért végül ráöntjük a tejszínt és összeforraljuk. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
A csirkecombokat a mártással félig leöntve tálaljuk.
Burgonyapürét vagy párolt rizs kínálhatunk mellé.