Csirkecomb gyömbérmártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Isti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Sós, Édes, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombokon néhány hosszanti vágást ejtünk. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával és a gyömbér felével bedörzsöljük. A felforrósított olajban elősütjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben, kb 40 perc alatt készre sütjük. Kivesszük és melegen tartjuk. A serpenyőben maradt zsiradékba dobjuk a finomra vágott hagymát és megpároljuk. Kevés forró vizet adunk hozzá, hogy a serpenyő aljára sült ízanyagok feloldódjanak. Kevergetve hozzáadjuk a mustárt, a mézet, a maradék gyömbért végül ráöntjük a tejszínt és összeforraljuk. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk. A csirkecombokat a mártással félig leöntve tálaljuk. Burgonyapürét vagy párolt rizs kínálhatunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||