Almás krémes, sütés nélkül (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Molnárné
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Rakott, Sütés nélkül, Főtt, Édes, Hideg, Tésztafélék, Gyümölcsök, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
60 dkg háztartási keksz 414 9.8 6.8 78 3.3 0
3 csomag vaníliás pudingpor ? ? ? ? ? ?
1 késhegynyi szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kg alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az almát meghámozzuk és lereszeljük, rászórjuk a cukrot, a fűszereket és leöntve fél liter vízzel felforraljuk, majd 4-5 percig főzzük. Közben a pudingport 3 deci vízzel elkeverjük és az almához öntjük, folyamatos keverés mellett hagyjuk újraforrni és egy percet kevergetve főzzük. Időnként átkeverve hagyjuk egy kicsit kihűlni. A négyzet alakú keksz felét szorosan egymás mellé téve tegyük folpackkal bélelt tepsibe, kanalazzuk rá a krémet és simítsuk el a tetejét. Borítsuk be szorosan egymás mellé rakott kekszekkel, majd hagyjuk kihűlni. A tetejére simítsuk rá az előírás szerint elkészített tortabevonót, majd tegyük hűtőbe. Másnap, forró vízbe mártott késsel vágjuk kockára.
Gyors, olcsó sütemény.