Gombás tésztasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Steffy
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Hétköznapi vacsora, Főétel előtt, Bálint nap, Szilveszter, Buli, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Tésztafélék, Zöldség, Gombafélék, Tejtermékek, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz gombakonzerv 0 ? ? ? ? ?
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
20 dkg céklakonzerv 63 1.3 0.1 13.9 0 0
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
40 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fusilit előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk. A majonézbe keverjük a mustárt, a joghurtot, a zúzott fokhagymát és finomra vágott metélőhagymát. A szeletelt gombát és az ecetes céklát lecsepegtetjük, a céklát csíkokra vágjuk. Összeforgatjuk a tésztával a hozzávalókat és behűtjük. Tálalás előtt megszórjuk parmezánforgácsokkal.