Zöldborsós, zsályás marhatokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
a finomra vágott vöröshagymát a felhevített olajon megpirítjuk, rádobjuk a ceruzányi csíkokra vágott marhahúst és nagy lángon lepirítjuk. Sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük és ráöntjük a bort. Csendes tűzön félpuhára pároljuk. Ekkor zsírjára sütjük és belekeverjük a paradicsompürét, addig pirítjuk amíg élénk színét elveszti, ekkor felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a zöldborsó és a zsályát. Puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet adjunk hozzá, a végére legyen sűrű a szaftja. Hercegnőburgonyával vagy krokettel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||