Hagymás babsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: D. Béla
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Buli, Farsang, Főtt, Kukta, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál tökmagolaj 884 0 99.8 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 késhegynyi bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
30 dkg szárazbab 314 21.9 1 54.1 24 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az előző éjszakára beáztatott babot, friss, sóval, fokhagymával és babérlevéllel fűszerezett vízben megfőzzük. Közben a félkarikára vágott lilahagymát besózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, az ecetet és a borsot. Felöntjük egy fél pohár vízzel és beleforgatjuk a még meleg, leszűrt babot. Hagyjuk kihűlni, tálalás előtt csepegtessük meg tökmagolajjal.