Hagymás babsaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: D. Béla A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Buli, Farsang, Főtt, Kukta, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
Az előző éjszakára beáztatott babot, friss, sóval, fokhagymával és babérlevéllel fűszerezett vízben megfőzzük. Közben a félkarikára vágott lilahagymát besózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, az ecetet és a borsot. Felöntjük egy fél pohár vízzel és beleforgatjuk a még meleg, leszűrt babot. Hagyjuk kihűlni, tálalás előtt csepegtessük meg tökmagolajjal. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||