Farsangi részeges csirke (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Farsang, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
6 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 db csirke 132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkét kívül-belül megsózzuk és megborsozzuk. A hasába tesszük az almát és a rozmaringágacskát. Lefedhető edénybe tesszük, a hátával lefelé, leöntjük a felforrósított vajjal, majd a mellére terítjük a baconszeleteket, aláöntjük a bort és lefedve, előmelegített, 175 fokos sütőbe toljuk. Negyven perc párolás után a fedőt levesszük, a hőmérsékletet 200 fokra emeljük és 20 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük. Közben a levével locsolgatjuk.
Sült burgonyával és salátával tálaljuk.