Fokhagymás csirkecomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Farsang, Szilveszter, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db csirkecomb 133 20.9 5.2 0.5 0 74
8 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál baromfizsír ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kettévágott csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített baromfizsíron a fokhagymagerezdekkel átsütjük. Ha minden csirkedarab barna, hozzáöntjük a bort. Fedő alatt, takarékon puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá. Végül pirosra sütjük. A szaftjával meglocsolva tálaljuk.
Burgonyapürét és befőttet kínáljunk mellé.