Gombás korhelyleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesbetétek, Főétel előtt, Buli, Szilveszter, Főtt, Bogrács, Savanyú, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék, Tejtermékek, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd megpároljuk rajta a finomra metélt hagymát. Hozzáadjuk a gombát és ha levet eresztett, a rövidebb szálakra vágott káposztát. Felöntjük vízzel és majdnem puhára főzzük. Közben paprikás rántást készítünk, besűrítjük vele a levest, beledobjuk a felkarikázott kolbászt és belekeverjük a tejfölt és készre főzzük. Tálalás előtt meghintjük finomra metélt zellerzölddel. Friss, puha kenyere adjunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||