Apácafánk (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Kriszti
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Csőben sült, Buli, Farsang, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Édes, Meleg, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
6 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
4 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
6 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet a tojássárgájákkal, a cukorral és két deci tejföllel csomómentesre keverjük, ekkor hozzáadjuk a többi tejfölt és beleforgatjuk, a sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajjal kikent tepsibe simítjuk, ujjnyi vastagon és 175 fokra előmelegített sütőben keményedésig sütjük. A tepsiben rombuszokra vágjuk és középforró olajban aranysárgára sütjük.
lecsepegtetve porcukorral meghintjük és gyümölcsízzel tálaljuk.