Sült libacomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Diszkosz, Római tál, Sós, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db libacomb 198 18.5 13.6 0.3 0 84
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 dl bor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tepsit kibéleljük a szeletekre vágott füstölt szalonnával, rátesszük a megsózott, megborsozott combokat és a
narancs levével elkevert bort aláöntjük, mellédobjuk a fokhagymát. Alufóliával letakarva lassú tűzön pároljuk. Amikor puha, levesszük az alufóliát, és a megmaradt levével locsolgatva, magasabb hőfokon, ropogósra sütjük.

Ajánlott köret burgonyapüré és őszibarack befőtt.