Sült libacomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Diszkosz, Római tál, Sós, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A tepsit kibéleljük a szeletekre vágott füstölt szalonnával, rátesszük a megsózott, megborsozott combokat és a narancs levével elkevert bort aláöntjük, mellédobjuk a fokhagymát. Alufóliával letakarva lassú tűzön pároljuk. Amikor puha, levesszük az alufóliát, és a megmaradt levével locsolgatva, magasabb hőfokon, ropogósra sütjük. Ajánlott köret burgonyapüré és őszibarack befőtt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||