Diós-áfonyás muffin (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Karácsony, Buli, Csőben sült, Édes, Gabonafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
45 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
8 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
10 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
15 dkg áfonya ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, a cukorral és a sóval, dolgozzuk össze a tojással elkevert kefírrel. Végül keverjük bele az olvasztott, de nem meleg vajat. Utoljára adjuk hozzá a gorombára vágott diót és az áfonyát. A muffinformát a kétharmadáig töltve 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.