Erdélyi babpüré (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Főtt, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
Az egy éjszakát vízben áztatott tarkababot, kevés friss vízben a babérlevéllel és a provance-i fűszerkeverékkel puhára főzzük. Leszűrjük, de a levét félretesszük, a babérlevelet kidobjuk és a babot botmixerrel pürévé törjük, ha túl sűrű lenne, a levével hígítjuk. Közben a fokhagymával, az őrölt borssal és köménnyel fűszerezzük és ízlés szerint sózzuk. Ha melegen kínáljuk, szórjuk meg, kevés lisztel meghintett, olajban ropogósra sütött hagymakarikával. Hidegen pirítóssal kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||