Tojáslepény sonkával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Hideg téli napokra, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tojás, Kímélő, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
4 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott sonkát megpirítjuk a felhevített vajban, majd ráöntjük a tejjel és ízlés szerint sóval felvert tojásokat. Nagy lángon sütjük és a szélét emelgetve, aláfolyatjuk a még híg tojást. Ha megszilárdult, félbe hajtva sütjük készre.
Friss, puha kenyérrel tálaljuk.