Csirkebecsinált (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Zsú
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
25 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
4 db csirkecomb 133 20.9 5.2 0.5 0 74
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkedarabokat lebőrözzük, kicsontozzuk és kockára vágjuk. A bőrből és a csontból fél liter vízzel alaplevet főzünk. A felforrósított vajon fehéredésig sütjük a csirkehúst, majd hozzákeverjük a szintén felkockázott zöldségeket. Addig pirítjuk amíg enyhe színt kapnak, ekkor megszórjuk a liszttel, jól átkeverjük és megfűszerezzük. Mindig csak kevés alaplevet hozzáöntve, majdnem puhára pároljuk. Belekeverjük a zöldborsót és készre főzzük. Felöntjük a tejszínnel és nagy lángon sűrűsödésig forraljuk. Kevés citromlével ízesítjük és finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
Párolt rizzsel vagy főtt szélesmetélttel tálaljuk.