Csirkebecsinált (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zsú A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A csirkedarabokat lebőrözzük, kicsontozzuk és kockára vágjuk. A bőrből és a csontból fél liter vízzel alaplevet főzünk. A felforrósított vajon fehéredésig sütjük a csirkehúst, majd hozzákeverjük a szintén felkockázott zöldségeket. Addig pirítjuk amíg enyhe színt kapnak, ekkor megszórjuk a liszttel, jól átkeverjük és megfűszerezzük. Mindig csak kevés alaplevet hozzáöntve, majdnem puhára pároljuk. Belekeverjük a zöldborsót és készre főzzük. Felöntjük a tejszínnel és nagy lángon sűrűsödésig forraljuk. Kevés citromlével ízesítjük és finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Párolt rizzsel vagy főtt szélesmetélttel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||