Vagdalt libamell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Márton nap, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A libamellet a csontról óvatosan lefejtjük, vigyázzunk, hogy a csont maradjon épen. A mellhúst, ha nem nagyon zsíros, a bőrt is, a vízben áztatott zsemlével és a kétféle hagymával, kétszer átdaráljuk, majd a két tojással, sóval, borssal és evőkanálnyi libazsírral jól elkeverjük. A húsmasszát visszaigazítjuk a mellcsontra. Tojássárgával lekenjük és zsemlemorzsával megszórjuk. Egy tepsibe deci vizet öntünk, beletesszük a megformázott mellet és leöntjük a megolvasztott, de nem forró zsírral. 175 fokra előmelegített sütőben, fólia alatt 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve, a hőt 190 fokra emelve, a levével locsolgatva 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Vékony szeletekre vágva, burgonyapürével és almakompóttal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||