Burgonyakrokett (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Dagi srác
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Buli, Főtt, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
6 dkg rétesliszt 349 9.4 1 73.4 7.2 0
3 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát, sós vízben, héjában megfőzzük. Még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Ha kihűlt hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját és a szerecsendiót. Ízlés szerint sózzuk, majd ujjnyi vastag rudakká alakítjuk. Tetszés szerinti hosszúságúra vágjuk és zsemlemorzsában meghempergetve, középforró olajban, aranybarnára sütjük.
Önmagában sajttal megszórva is tálalhatjuk, így a gyerekek kedvence némi ketchuppal, de igazából mártásos húsok, szaftos vadak mellé való köret.