Tőkehal brokkolival, csőben sütve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
7 dkg sütőmargarin 618 0 70 0.4 0 0
1 fej brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
60 dkg tőkehal 0 0 0 0 0 46
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben, egy percig blansírozzuk. A tőkehalat centis szeletekre vágjuk. 5 deka margarint felforrósítjuk, majd a lisztet megpezsgetjük rajta. A tejjel összeforraljuk és csomómentesre keverjük a tejföllel, a mustárral, a tojásokkal és a reszelt sajt felével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A halat és a szintén centisre szelt brokkolit, váltakozva, a maradék margarinnal kikent tepsibe rakjuk, majd a mártással leöntjük. A tetejét a sajttal meghintve, 180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük.
Párolt rizzsel kínáljuk.