Tőkehal brokkolival, csőben sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben, egy percig blansírozzuk. A tőkehalat centis szeletekre vágjuk. 5 deka margarint felforrósítjuk, majd a lisztet megpezsgetjük rajta. A tejjel összeforraljuk és csomómentesre keverjük a tejföllel, a mustárral, a tojásokkal és a reszelt sajt felével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A halat és a szintén centisre szelt brokkolit, váltakozva, a maradék margarinnal kikent tepsibe rakjuk, majd a mártással leöntjük. A tetejét a sajttal meghintve, 180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük. Párolt rizzsel kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||