Tejfölös tonhal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Böjt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Halak, Tejtermékek, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A gusztusos szeletekre vágott, sózott, borsozott tonhalszeleteket a felforrósított vaj-olaj keverékben pirosra sütjük. Előmelegített tálra halmozzuk. A megmaradt sütőzsiradékba keverjük a finomra vágott kaprot, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk és kevés citromlével pikánsra ízesítjük. Összemelegítjük, de nem forraljuk. A halszeletekre öntjük. Citromgerezdekkel tálaljuk. Párolt rizst vagy vajas burgonyát adjunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||